Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la biserica „Sf. Treime” din satul Tețcani, raionul Briceni

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a fost prezent în duminica a IV-a după Cincizecime în mijlocul credincioșilor parohiei „Sf. Treime” din satul Tețcani, raionul Briceni, unde, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat în dimineața zilei de părintele paroh, protoiereul Ioan Beico, soborul slujitorilor și mulțime de copii, care au așternut în calea Ierarhului flori. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din municipiul Bălți.

Pentru activitate jertfelnică spre slava Preasfintei Treimi și Binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, în cadrul serviciului divin, parohul bisericii „Sf. Treime” din satul Tețcani, protoiereul Ioan Beico, și parohul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din municipiul Bălți, protoiereul Pavel Paiul, au fost decorați cu cea mai înaltă distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni — madalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, cu binecuvîntarea Chiriarhului, protoiereul Pavel Paiul, a rostit un cuvînt de zidire duhovnicească.

După Sfînta Liturghie, Arhiereul, slujitorii și mulțimea credincioșilor au înconjurat în procesiune sfîntul locaș cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii, după care a urmat slujba de sfințire a paraclisului din curtea bisericii, în care se vor oficia serviciile divine pe timp de iarnă.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură, apoi a mulțumit părintelui paroh și tuturor creștinilor pentru că sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe, îndemnîndu-i să păstreze și în continuare nestinsă flacăra dragostei pentru viața în Hristos.

Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Sf. Treime” din satul Tețcani au fost decorați de către Ierarh cu medalii și Diplome Arhierești.

* * * * *

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Caracușenii Vechi, raionul Briceni, deservită de părintele Constantin Pintilie, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Corjeuți, și a luat cunoștință de viața și problemele parohiei.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

 

 

 

Comments are closed.