Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a V-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a V-a după Cincizecime, în ziua cinstirii Sfîntului Întocmai cu Apostolii Mare Cneaz Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența uni număr mare de credincioși. În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni pentru pomenirea tuturor celor care s-au ostenit la propovăduirea Cuvîntului lui Dumnezeu și la luminarea credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care, pornind de la Evanghelia Dumincii, de la Matei VIII, 28-34, despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadara, a vorbit despre dragostea Creatorului pentru toată creatura pe care a venit să o restaureze și să o scoată din lațul cel cumplit al diavolului și a îndemnat credincioșii să nu fie ca locuitorii Gadarei cei legați prea mult de lucrurile pămîntești, care au cerut Mîntuitorului să-i părăsească, ci să rămînă mereu în lucrarea Domnului prin viață curată, mulțumindu-i pentru toate binefacerile.

Sfînta Litrughie a fost urmată de slujba unui Te Deum în cinstea jubileului de 1025 de ani de la creștinarea Rusiei, un polihroniu pentru omagiatul Mitropolit Vladimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu prilejul sărbătoririi Sfîntului Ocrotitor, și slujba de sfințire a icoanei noi cu chipul Sfîntului Cneaz Vladimir, care va împodobi Catedrala „Sf. Irh.Nicolae” din Orhei.

La final, domnul Igor Chinah, ctitor al Catedralei „Sf. Irh.Nicolae” din Orhei, și alți ctitori și binefăcători ai Bisericii Ortodoxe, au fost decorați de către Ierarh cu distincții bisericești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.