Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cadrul serviciului divin, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, clericii Catedralei, Protoiereul Alexandru Fîrfa și Protoiereul Emil Bulgac, au fost decorați de către Prea Sfințitul Nicodim cu dreptul de a purta mitra, în semn de apreciere pentru activitatea sîrguincioasă de păstorire a credincioșilor și ca arvună pentru a munci cu și mai multă osîrdie Ogorul Domnului spre slava Preasfintei Treimi și mîntuirea poporului binecredincios.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan V, 1-15, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Ierarhul a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de învățătură. Prea Sfinția Sa a explicat că această Evanghelie a fost așezată în perioada de după Paști pentru a ne arăta în chip duhovnicesc roadele Învierii Domnului. Astfel, Mîntuitorul Hristos este pentru fiecare dintre noi, cei slăbănogiți de patimi și de păcate, Omul care ne aruncă în scăldătoarea Sfîntului Botez, ne mîntuiește, ne luminează și ne sfințește prin cele 7 Taine ale Bisericii, fiindu-ne mereu alături și susținîndu-ne cu harul și puterea Sa pentru a-I putea urma, purtîndu-ne fiecare Crucea.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.