Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

 

Duminica a III-a după Paști este închinată Sfintelor Femei Mironosițe, Drepților Iosif din Arimateea și Nicodim, adică celor care nu L-au părăsit pe Domnul atunci cînd El s-a supus de bună voie morții, ci, înfruntînd cu dragostea, devotamentulși curajul lor înverșunarea hulitorilor și ucigașilor, au rămas alături de Hristos.

În Duminica Mironosițelor, astăzi 19 mai 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, oficiind Sfînta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întîmpinat cu multă căldură și bucurie duhovnicească de omagiata maică stareță, egumena Maria (Pascariuc), părintele duhovnic, arhimandritul Patrocl (Porombac), slujitorii și viețuitoarele sfîntului așezămînt.

În cadrul Sfintei Liturghii, în semn de înaltă apreciere și mulțumire pentru osteneala depusă la prosperarea duhovnicească și bunăstarea materială a mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, omagiata maică stareță, egumena Maria (Pascariuc), a fost decorată de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia eparhială „Drapta Ana”, primind și cordiale felicitări din partea Ierarhului cu prilejul sărbătoririi Ocrotitoarei Cerești și a zilei de naștere.

O deosebită sărbătoare a fost serviciul divin din această zi și pentru ipodiaconul superior Filip Namolovan, care a fost hirotonit în treapta de diacon. Prea Sfințitul Niocdim a adresat calde cuvinte de felicitare și apreciere slujitorului său, îndemnîndu-l la slujire curată Domnului, plină de rîvna și devotamentul Mironosițelor și a prietenilor Mîntuitorului Iosif și Nicodim, prăznuiți în această zi, și i-a oferit în dar un set de Liturghiere.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a evidențiat curajul și iubirea jertfelnică a Sfintelor Femei Mironosițe, subliniind că aceste virtuți sunt cultivate mai ales de către maicile din mănăstire, care au găsit puterea de a înfrunta ispitele vieții și a-i urma cu credință lui Hristos. În încheiere, Ierarhul a felicitat toate creștinele cu ocazia sărbătoririi zilei femeilor creștine.

La despărțire, toți credincioșii au primit în semn de binecuvîntare arhierească calendare și iconițe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.