Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De Paștile Blajinilor, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, apoi a vizitat mormîntul părinților săi din cimitirul satului natal Chiperceni

 

În lunea de după Duminica Tomei sărbătorim „Paștile blajinilor” sau „Paștile celor adormiți” — o sărbătoare de bucurie pentru Hristos cel Înviat; o afirmare a credinţei şi nădejdii noastre în învierea morţilor şi o zi de pomenire a celor adormiţi, dar una plină de optimism şi bucurie, pentru că prin Învierea lui Hristos, moartea nu mai este un sfârşit fatal, ci doar o trecere spre viaţa veşnică alături de Hristos şi de toţi sfinţii şi drepţii care au bine-plăcut Lui. (www.teologie.net)

În această zi creștinii ortodocși se adună în cimitire pentru a aduce bucuria Învierii Domnului și celor mutați în veșnicie, pomenindu-i în rugăciuni și oferind daruri (pomeni) ca milostenie pentru cei adormiți.

În dimineața acestei zile, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, înconjurat de un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, Arhimandritul Patrocl (Porombac), duhovnicul Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, Protoiereul veaceslav Matiescu, Blagocin de Dondușeni și clericul Catedralei, preotul Igor Procopii.

După Sfînta Liturghie Ierarhul s-a deplasat la cimitirul din satul natal Chiperceni, unde a vizitat mormîntul părinților săi Vasile și Ana Vulpe și a oficiat, împreună cu soborul slujitorilor, o litie mică pentru odihna cu drepții a sufletelor lor și a tuturor celor ce au adormit în nădejdea Învierii și a Vieții celei Veșnice.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.