Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De la tineri activi, spre comunități participative

 

În data de 14 aprilie 2013, în incinta mănăstirii „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, Edineț, a avut loc o întîlnire între două grupuri de tineri voluntari și profesori, din parohia ortodoxă Rotunda, r. Edineț și Asociația Tinerilor Ortodocși din Sîngerei (A.T.O.S.), în scopul unui schimb util de idei și experiențe, cu genericul: De la tineri activi, spre comunități participative.

Prin coordonarea preotului Adrian Postolachi, și a preotului Vadim Corostinschi, președintele A.T.O.S., tinerii și-au manifestat aptitudinile și capacitățile de a colabora în grup, de a-și exprima opinia față de problemele cu care se confruntă în comunitățile din care fac parte. Tinerii și-au prezentat activitățile pe care le promovează, prin materiale video și foto,  apoi au elaborat diferite postere cu mijloace de comunicare prin care au prezentat evoluția comunicării.

După o mică pauză de masă participanţii au construit simbolic un turn al durabilităţii activităţilor lor, iar materialele spre uimirea tuturor au fost lucrurile care trebuiau reciclate (sticle, pahare de unică folosinţă, etc.) şi multe altele.

În urma activităților petrecute, tinerii s-au ales cu abilități de participare și implicare activă și pe mai departe în noi proiecte de viitor. Prioritatea acestei întâlniri a fost de a da un exemplu pentru cei din jur și de a pune în practică învățătura creștină a iubirii aproapelui.

A.T.O.S a făcut invitație tinerilor voluntari din parohia Rotunda la adunarea generală anuală și a înmânat în semn de recunoștință un Certificat de Colaborare.

La final participanții au făcut schimb de adrese electronice şi de pe rețele de socializare pentru a discuta şi mai departe despre viaţa comunităţilor din care fac parte.

Mănăstirea gazdă, a oferit o masă de seară pentru tineri, după care participanții la întrunire au asistat la slujba Paraclisului Maicii Domnului.

Ieromonahul Dorimedont, viețuitor al mănăstirii, a rostit un discurs în care arătat importanța voluntarilor din parohii și beneficiul pe care îl aduc ei nu numai cercului restrîns de oameni, ci fac lucrări care ating într-o măsură mai mică sau mai mare întreaga comunitate.

Tinerii voluntari au rămas impresionați de activitățile desfășurate și au hotărât ca acest gen de întâlniri să aibă continuitate, dar și extindere și invită la participare și alte colective.

 Pr. Adrian Postolachi,

paroh biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”,

s. Rotunda, r. Edineț

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.