Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua prăznuirii Bunei Vestiri a Prea Sfintei Stăpînei noastre de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria, Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

 

În Duminica a treia a Postului Mare, a Sfintei Cruci, și în ziua prăznuirii Bunei Vestiri a Prea Sfintei Stăpînei noastre de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvîrșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni. Prea Sfinția sa a fost întîmpinat în dimineața zilei de părintele paroh, protoiereul Vasile Saracuța, blagocin al raionului Briceni, de slujitorii sfîntului locaș și de mulțimea credincioșilor.

În cadrul serviciului divin, în semn de apreciere pentru toată activitatea sîrguincioasă desfășurată spre slava lui Dumnezeu și binele Bisericii Ortodoxe, parohul Catedralei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni și blagocin al raionului Briceni, protoiereul Vasile Saracuța, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia eparhială „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. Clericii sfîntului locaș, protoiereul Simeon Cucuietu și protoiereul Gheorghe Saracuța, s-au învrednicit de medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul II, iar secretarul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni, preotul Alexandru Buga, a fost decorat de către Ierarh cu dreptul de a purta camilafca. De asemenea, doamna preoteasă Antonina Saracuța, pentru merite deosebite față de Biserica Ortodoxă, a fost distinsă cu medalia eparhială „Dreapta Ana”.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum și cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfințitul Nicodim a vorbit despre semnificația teologică a sărbătorii Bunei Vestiri a Maicii Domnului, prin care s-a descoperit de către Arhanghelul Gavriil marea taină a izbăvirii lumii din robia păcatului și a morții, prin întruparea de la Duhul Sfînt și din Curata Fecioară a Mîntuitorului Hristos – Mesia cel mult așteptat. În încheiere, Ierarhul a felicitat călduros slujitorii și credincioșii cu prilejul prăznuirii acestui minunat „început al mîntuirii noastre”.

La final, fiecare credincios a primit în dar din partea Ierarhului, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță a Bunei Vestiri.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.