Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sobor de arhierei prăznuind Soborul Maicii Domnului

 

În a doua zi după Naşterea Domnului, arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei se adună la o rugăciune comună în Catedrala Mitropolitană.

Serviciul divin a fost condus de către ÎPS Mitropolit Vladimir.

Creştinii dreptmăritori cinstesc pe Maica Domnului, vasul ales, prin care a venit Mântuitorul lumii.

În ziua de astăzi prăznuim “Soborul Maicii Domnului.” Cuvântul bisericesc, “sobor” însemnează “adunare de oameni” şi în împrejurarea de acum el vrea să spună două lucruri: întâi, cuvântul acesta este o chemare către cei credincioşi, să ne adunăm astăzi, în cinstea Maicii Domnului, aici pe pământ; dar, pe de altă parte, cuvântul “sobor” ne aduce aminte că Maica Domnului se află preaslăvită, fără de asemănare, în mijlocul tuturor Sfinţilor fericiţi din ceruri şi că, aşa fiind, adunarea noastră de astazi, de pe pământ este, de fapt, o împreună-prăznuire a noastră cu cetele tuturor Sfinţilor şi Îngerilor din ceruri. Adunarea cea cerească, adică, se uneşte, astăzi, cu adunarea noastră pământească, la cinstirea Maicii Domnului.

Şi, este drept să fie aşa, după ce am prăznuit ieri Taina în care Maica Domnului este aceea care uneşte pe veci toată omenirea cu Dumnezeu, născând ca mamă pe Domnul Hristos, adică pe Dumnezeu cel întrupat şi ascuns într-un prunc de om.

 După oficierea Sf. Liturghii Mitropolitul Vladimir a adresat celor prezenţi un mesaj de felicitare:


www.mitropolia.md


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.