Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Mănăstirea Călărășeuca cu prilejul hramului

 

Cu prilejul hramului de iarnă al bisericii ”Sfîntul Ierarh Mitrofan” a Mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, joi, 6 decembrie 2012, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit aici Sfînta Liturghie, înconjurat fiind de un impresionant sobor de preoți și diaconi. Vizita Ierarhului a fost primită cu multă căldură în dimineața zilei de către viețuitoarele sfîntului așezămînt în frunte cu Prea Cuvioasa maică stareță, Egumena Eufrosinia. La serviciul divin a participat și o mulțime de credincioși, care au venit să-l cinstească astăzi pe ocrotitorul acestei sfînte mănăstiri. Pericopa evanghelică a zilei a fost explicată, cu binecuvîntarea Ierarhului, de către preotul Samuil Bacarji, slujitor în cadrul Eparhiei de Centru, iar cu un cuvînt despre viaţa şi învățăturile duhovnicești moștenite de la Sfîntul Ierarh Mitrofan s-a adresat credincioşilor ieromonahul Hrisostom (Morocica), paroh al paraclisului „Sf. Trei Ierarhi” al Seminarului Teologic „Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” din orașul Edineț. După Sfînta Liturghie, soborul de slujitori în frunte cu Prea Sfințitul Nicodim au săvîrșit slujba unui Te Deum și o rugăciune către Sfîntul Ierarh Mitrofan.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a adresat obștii monahale și creștinilor un cuvînt de învățătură în care a evidențiat momentele pilduitoare din viața sfîntului prăznuit, minunile și povățuirile sale duhovnicești, subliniind importanța lor și pentru timpul în care trăim. Totodată, Ierarhul a exprimat calde felicitări maicii starețe, egumena Eufrosinia, slujitorilor și viețuitoarelor sfintei mănăstiri cu prilejul hramului de iarnă, urînd tuturor sănătate, duhovnicești împliniri și mîntuire sufletească. În semn de binecuvîntare și felicitare cu ocazia sărbătorii, membrii obștii monahale și fiecare credincios prezent la slujbă a primit din partea Arhiereului cite o iconiță.

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească oferită cu mult drag de către maicile de la mănăstire tuturor creștinilor prezenți la slujbă.

La întoarcere, Prea Sfințitul Nicodim a depus un buchet de flori la memorialul înălțat în cinstea vrednicului de pomenire Episcop Dorimedont la locului tragicului accident în satul Moșana, Dondușeni.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și BriceniComments are closed.