Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la Mănstirea „Sf. Treime”, Rudi

 

De sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, unde, înconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat slujba de resfințire a paraclisului de iarnă renovat cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului” și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Vizita Prea Sfinției Sale a fost primită cu multă căldură în dimineața zilei de către Prea Cuvioasa maică stareță, Egumena Maria, de părintele duhovnic, Arhimandritul Patrocl, un sobor de preoți și viețuitoarele sfîntului așezămînt.

În tradiționalul cuvînt de învățătură, rostit la încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a vorbit despre semnificația praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului și despre grabnicul ajutor și întărirea spre mîntuire pe care le primim de la Preasfînta Fecioară prin neîncetata ei mijlocire plină de dragoste pentru noi oamenii către Fiul Său și Dumnezeul nostru Iisus Hristos. De asemenea, Ierarhul a adus mulțumiri alese maicii starețe, Egumenei Maria, pentru buna rînduială duhovnicească ce există în sfîntul așezămînt și pentru toată grija și dragostea ce o arată atît viețuitoarelor mănăstirii, cît și pelerinilor, care se refugiază aici pentru a găsi liniște și alinare sufletească. Prea Sfinția Sa a mulțumit și părintelui duhovnic, Arhimandritului Patrocl, pentru rugăciunile și îndrumările înțelepte ce le oferă fiilor și fiicelor duhovnicești, precum și pentru buna chivernisire a treburilor mănăstirești.

Cei mai importanți ctitori ai Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, au fost decorați de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia eparhială „Sf. Vasile cel Mare”, iar toate maicile, surorile și închinătorii mănăstirii au primit în dar din partea Ierarhului cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

În cinstea sărbătorii, pentru toți participanții la slujbă a fost pregătită în trapeza mănăstirii o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.