Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în biserica Adormirii Maicii Domnului din satul Cuconeștii Noi, raionul Edineț

 

Duminică, 2 septembrie 2012, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Cuconeștii Noi, raionul Edineț, săvîrșind slujba de sfințire la renovarea bisericii și Sfînta Liturghie Arhierească. La intrarea în incinta sfîntului locaș, Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat de părintele paroh, protoiereul Alexandru Feodorov, de soborul slujitorilor, mulțimea enoriașilor și de copiii părintelui, care au rostit un frumos cuvînt de întîmpinare:

 В этот светлый Воскресный день,

Когда веселится небо и земля,

В нашем храме собралась сегодня

Вся наша духовная семья!

 Мы просим Вас войти в наш храм

И совершить богослужение

И пред Престолом Божьим вознести

Сугубое моленье.

 Благословите наших прихожан

Всех от мала до велика.

Испола эти деспота,

Дорогой Владыка!

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Matei XXI, 33-44, despre pilda lucrătorilor răi ai viei, cu binecuvîntarea Ierarhului, protoiereul Ghenadie Dascăl, parohul bisericii „Sf. Nicolae” din satul Văratec, a rostit o predică. Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii și slujba unui Te Deum la început de an școlar.

La încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre importanța păstrării unității și purității credinței ortodoxe și a chemat credincioșii să urmeze îndemnul evangheliei din această zi și să devină împreună o vie bine-roditoare a Domnului, pentru a primi belșugul harului Său și a dobîndi bucuria fericirii veșnice în Împărăția Cerurilor. De asemenea, Prea Sinția Sa a mulțumit părintelui paroh Alexandru Feodorov pentru activitatea pastorală și misionară ce o desfășoară în parohie și l-a îndemnat să păstreze și în continuare aceeași rîvnă și dragoste pentru sfînta taină a preoției.

Părintele Alexandru a mulțumit la rîndul său Ierarhului pentru rugăciunea săvîrșită în acest locaș și pentru toată purtarea de grijă și susținerea acordată pe parcursul timpului și a dat asigurări că va lucra și mai departe cu mult zel și dăruire la mîntuirea credincioșilor ce i-au fost încredințați spre păstorire.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Prea Sfințitului Nicodim cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.