Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Reprezentanții conducerii organizației filantropice Hilfe für Osteuropa din Todtnau, Germania, în vizită de lucru în Episcopia de Edineț și Briceni

 

Organizația filantropică Hilfe für Osteuropa a fost întemeiată la 30 noiembrie 1991 de către 7 membri fondatori cu scopul colectării și distribuirii de ajutoare umanitare persoanelor nevoiașe din Europa de Est (Polonia, Ucraina, România și Republica Moldova). Cu forțe și mijloace reduse de la început, oamenii cu suflet mare care i-au pus bazele au fost motivați și s-au ghidat mereu de motoul „este mai bine să aprinzi o lumină mică, decît să blestemi marele întuneric”. Pe parcursul celor 21 de ani de activitate organizația s-a dezvoltat mult, numărul membrilor ei atingînd astăzi cifra de 307. În tot acest timp, mai multor instituții sociale și medicale, dar și persoanelor cu o situație materială dificilă din Polonia, Ucraina, România și Republica Moldova le-au fost repartizate peste 2144 tone de ajutoare, în valoare de circa 18 milioane de euro. Membru de onoare și reprezantant al acestei organizații în Republica Moldova este Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

În perioada 19–20 iulie 2012, doamna Ursula Honeck, președintele Organizației filantropice Hilfe für Osteuropa din Todtnau, Germania, însoțită de președintele adjunct, domnul Gunter, s-au aflat în vizită de lucru la Reședința Episcopală din orașul Orhei și în Episcopia de Edineț și Briceni. În urma acestei vizite, mai mulți copii orfani din satul Jora, Orhei, au primit ajutoare bănești, iar cîtorva bolnavi din Orhei li s-au înmînat medicamente.

În dimineața zilei de 20 iulie, înalții oaspeți, însoțiți de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, au întreprins o vizită de documentare la Secția Traumatologie a Spitalului Raional Edineț. Luînd cunoștință și fiind mișcată de starea extrem de precară a bazei tehnico-materiale a acestei instituții (utilajul medical și mobilierul învechit sau care lipsește), doamna Ursula a promis că Organizația Hilfe für Osteuropa va pregăti și va trimite în timpul apropiat, în calitate de ajutor umanitar, paturi și cîte ceva din utilajul medical necesar pentru această secție a spitalului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.