Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova și s-a întîlnit cu conducerea țării

  

 

În dimineaţa zilei de 9 aprilie 2012, la Palatul Mitropolitan a avut loc şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, participând arhierii din cuprinsul Mitropoliei, cu excepţia PS Episcop Petru, din cauza decesului mamei sale. Astfel, arhierii prezenţi au adresat un mesaj de condoleanţe episcopului de Ungheni şi Nisporeni.

Discuţia s-a axat pe conţinutul proiectului Legii antidiscriminare, ce urmează a fi înaintat spre aprobarea Parlamentului Republicii Moldova. Sinodalii au rămas pe poziţia că sintagma „orientare sexuală" este un prim pas spre recunoaşterea şi legiferarea minorităţilor sexuale. S-a făcut referire şi la experienţa altor state, precum şi la expunerea acestui păcat strigător la cer conform moralei creştine.

Arhiereii au solicitat întrevederi cu conducerea ţării. Astfel, s-au deplasat la sediul Parlamentului unde au avut o întrevedere cu dl Marian Lupu, speaker, după care s-au întâlnit cu dl Vlad Filat, prim-ministru.

Ierarhii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de stipulările în eventuala lege, venind cu argumente şi explicaţii despre pericolele pe care le-ar aduce după sine recunoaşterea prin lege a drepturilor minorităţilor sexuale.

Oficialii au promis că dacă acest proiect va fi înaintat spre aprobare, vor fi convocate şedinţe de lucru cu participarea tuturor instituţiilor abilitate, inclusiv a reprezentanţilor cultelor, recunoscând că în varianta actuală o astfel de lege va duce la tulburări şi provocări în societate.

 www.mitropolia.md

 

 

Comments are closed.