Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Apel la solidaritate creștină și întrajutorare!

 

În creștinism iubirea față de Dumnezeu se exprimă prin iubirea și întrajutorarea aproapelui nostru. Sfînta Evanghelie ne spune că Însuși Dumnezeu, prin Fiul Său, se identifică cu fiecare om aflat în necaz sau strîmtorare, filantopia și caritatea fiind un test al credinței și al iubirii noastre de Dumnezeu și criteriul de bază al Înfricoșătoarei Judecăți a lui Hristos, la care ne dorim cu toții să dăm un răspuns bun: ”Căci flamînd am fost și Mi-ați dat să mănînc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit; gol am fost și M-ați îmbrăcat… Adevărat zic vouă, întrucît ați facut unuia dintre acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.” (Matei XXV, 35-40).

În dimineața zilei de 25 decembrie 2011, la orele 435, un devastator incendiu a mistuit în flăcările sale și a distrus casa parohială și întreaga avere a părintelui Gavriil Racoviță din satul Doltu, raionul Fălești. Din casă, așa cum puteți observa din filmulețul de mai sus, au rămas doar pereții și o parte din acoperiș, însuși părintele abia de reușind să se salveze împreună cu soția și cei trei copii mici ai săi numai cu hainele ce le aveau pe ei.

Tragedia părintelui a sfîșiat inima Prea Sfințitului Nicodim, care a dispus ca la ședința Consiliului Eparhial din 16 ianuarie 2012 fiecare blagocin să se prezinte cu un ajutor material din partea blagociniilor pentru părintele Gavriil. Ierarhul a donat familiei aflate în necaz un dormitor, un aragaz,o mașină de spălat, o masă cu patru scaune, plapume și ceva haine. Din partea slujitorilor Eparhiei de Edineț și Briceni s-au adunat mai multe ajutoare, constînd din haine, pături, produse alimentare și bani. Prea Sfințitul Nicodim a asigurat cu mijloace și transportarea acestor bunuri la destinație.

Astăzi, pentru a reveni la un trai decent, părintele Gavriil ar mai avea nevoie de un frigider, covoare, ceva mobilier, haine și desigur bani, pentru a efectua lucrările de reparație capitală a casei devastate de incendiu.

În legătură cu acest fapt, slujitorii Eparhiei Țării de Sus fac un apel către toți confrații slujitori de acontribui, după posibilități, la întrajutorarea și alinarea necazului ce a avenit asupra părintelui Gavriil în toiul iernii, cu mijloace materiale sau financiare, spre slava Lui Dumnezeu și spre mîntuirea sufletelor noastre!

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.