Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Consiliul Eparhial s-a întrunit în prima ședință de lucru din anul 2012

 

În dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, Consiliul Eparhial, sub conducerea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a întrunit în prima ședință de lucru din anul 2012.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte, ce au fost discutate în cadrul adunării. S-a insistat din nou asupra disciplinei clerului și asupra curățeniei din sfintele locașuri. Fiecare blagocin și șef de sector a primit însărcinarea de a supraveghea ca în fiecare biserică să fie respectate normele de protecție antiincendiară. Ierarhul a mai readus în discuție obligativitatea rostirii predicii în cadrul Sfintei Liturghii, după citirea Sfintei Evanghelii, și la finalul serviciului divin. Conform dispoziției prea Sfințitului Nicodim, anul 2012 va fi dedicat, în Eparhia de Edineț și Briceni, învățămîntului religios în școală și acțiunilor de caritate, fapt care a și fost adus la cunoștința președinților Departamentelor eparhiale respective. O atenție sporită se va acorda în acest an și cîntării în comun a credincioșilor la serviciile divine. În acest sens, la inițiativa Prea Sfințitului Nicodim, la ședința Consiliului Eparhial a fost aprobată o primă în sumă de 50.000 lei ce va fi acordată consiliului parohial al bisericii în care toate cîntările Sfintei Liturghii vor fi interpretate în comun de toți credincioșii prezenți la slujbă. Adunarea a mai discutat și mijloace de ajutorare a părintelui Gavriil Racoviță.

Ședința a fost urmată de o agapă, oferită cu mult drag de doamnele preotese din blagocinia Dondușeni, la care au participat Ierarhul, toți membrii consiliului și familia părintelui Gavriil. Aici părintele și doamna preoteasă au adus calde și pline de emoții cuvinte de mulțumire Prea Sfințitului Nicodim și tuturor preoților din Eparhie pentru mîna de ajutor întinsă la vreme de necaz, iar copiii părintelui au cîntat frumoase colinde și au recitat tradiționale urături de anul nou, primind în dar cadouri de sărbătoare – rechizite școlare, jucării și dulciuri.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.