Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizite pastorale la mănăstirile de maici din cuprinsul Eparhiei de Edineț și Briceni

 

Marți, 3 ianuarie 2012, după oficierea slujbei de înmormîntare a nou-adormitei ascultătoare Valentina, la Mănăstirea ”Sfînta Treime”, Rudi, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a efectuat o vizită pastorală și la celelalte mănăstiri de maici din cuprinsul Eparhiei – la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca și la Mănăstirea ”Învierea Domnului” din orașul Briceni.

În cadrul vizitelor efectuate, Prea Sfințitul Nicodim a adresat maicilor cîteva cuvinte duhovnicești, apreciind că, prin rînduiala de viață duhovnicească exemplară, mănăstirile sunt stîlpi de credință confirmată prin fapte și mijloace de fortificare sufletească pentru închinătorii ce le pășesc pragul.

La toate cele trei Mănăstiri de maici ale Eparhiei, unde s-a aflat astăzi, Prea Sfinția Sa, binecuvîntînd obștile, a adus și unele cadouri în pragul luminatului praznic al Nașterii Domnului. Prea cuvioasele maici starețe au primit în dar cîte o călduroasă bluză, iar toți membrii obștilor monahale —  clendare bisericești și dulciuri.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.