Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit slujba de înmormîntare a părintelui Mihail Ungureanu

 

Astăzi, 13 octombrie 2011, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, încojurat de un ales sobor de preoți, a săvîrșit slujba de înmormîntare a părintelui Mihail Ungureanu, parohul bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Racovăț, raionul Soroca. Totodată, Prea Sfinția Sa a transmis familiei și rudelor apropiate ale părintelui mesajul de condoleanță al Înalt Prea Sfinției Sale Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, care din motive binecuvîntate nu a putut fi prezent la această slujbă.

Protoiereul Mihail Ungureanu, păstor cu nume bun în latura Blagociniei Soroca, a fost un exemplar discipol al Prea Sfințitului Nicodim, studiind la Seminarul Teologic de la Căpriana. În timpul studiilor a manifestat multă rîvnă și dragoste pentru Biserică și slujirea turmei lui Hristos.

 Părintele Mihail, s-a născut la data de 20 aprilie anul 1965 în satul Minjir, raionul Hâncești, într-o familie de creștini ortodocși. După absolvirea școlii de cultură generală din localitatea natală și a seminarului, în toamna anului 1990 este hirotonit diacon, apoi preot de către Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove. A slujit cu râvnă și devotament în mai multe parohii din cuprinsul Mitropoliei noastre: s. Stoicani, or. Soroca, s. Cosăuți, iar cea mai mare parte a slujirii sale, de două decenii, a desfășurat-o în satul Racovăț. Pentru străduințele sale în ogorul Domnului, a fost apreciat de către Mitropolitul țării cu mai multe distincții bisericești, între care dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe.

În legătură cu mutarea la Domnul a părintelui Mihail, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, aduce sincere condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și apropiaților, alături de smerite rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să-l primească pe părintele Mihail în ceata drepților, învrednicindu-l de Veșnica Sa Împărăție.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții !

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.