Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizita Patriarhului Kiril în Republica Moldova la final

 

În seara zilei de 10 octombrie, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril a plecat de la Aeroportul Internațional Chișinău spre Kaliningrad. Înainte de plecare Întâistătătorul BORu a ţinut o scurtă cuvântare de rămas bun în care şi-a exprimat recunoştinţa pentru călduroasa primire de care s-a bucurat din partea clerului şi poporului din ţara noastră.

Patriarhul a fost condus până la aeroport de toți Ierarhii și de mai mulţi slujitori ai Mitropoliei Moldovei în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir şi de înalte oficialităţi — domnul preşedinte interimar Marian Lupu şi domnul prim-ministru Vlad Filat.

Menţionăm că Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril a fost condus cu onoruri militare, ceea ce denotă importanţa acestei vizite în ţara noastră şi profundul respect de care se bucură Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

În context, domnul prim-ministru Vlad Filat a declarat că vizita Patriarhului Kiril este una de o importanţă spirituală deosebită, făcută într-un moment special pentru ţara noastră.

Mai târziu Mitropolitul Vladimir a mulţumit Gărzii de Onoare a Armatei Naţionale pentru prestaţia deosebită de care a dat dovadă, menţionând că ostaşii ce fac parte din acest grup de elită sunt printre primii care reuşesc să creeze oaspeţilor o impresie despre ţara noastră.

Amintim că vizita Patriarhului Kiril în Moldova s-a desfăşurat între 8 şi 10 octombrie, timp în care Întâistătătorul BORu a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană, a săvârşit sfinţirea mică a Catedralei „Naşterea Maicii Domnului" din incinta Mănăstirii Curchi, a vizitat secţia de pediatrie a Spitalului Oncologic din Chişinău şi alte obiective de o deosebită valoare istorică şi spirituală din republică.

Sursa: mitropolia.md

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.