Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească la Penitenciarul nr.2 din orașul Lipcani

 

Pe 15 iulie Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit slujba de sfințire a bisericii renovate și  Sfînta Liturghie Arhierească  în paraclisul ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt” din cadrul Penitenciarului nr.2 din orașul Lipcani, care-și sărbătorește în această zi hramul, înconjurat de un sobor de preoți. La serviciul divin au participat colaboratorii și deținuții din această instituție. Răspunsurile la strană au fost oferite de un cor format din preoți din cuprinsul Blagociniei Briceni. Pericopa evanghelică a fost explicată de protoiereul Iulian Ciubatîi.

La finalul slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a adresat un cuvînt de mîngîiere deținuților minori, îndemnîndu-i să-și îndrepteze viața conform poruncilor evanghelice, evitînd să mai comită aceleași infracțiuni atunci cînd vor ieși la libertate, și încredințîndu-i că Dumnezeu le poate ierta orice păcat dacă I se vor ruga cu pocăință sinceră și hotărîre de a nu mai greși.

Pentru ajutorul și sprijinul acordat slujitorilor Bisericii în oferirea asistenței duhovnicești deținuților, șeful Penitenciarului nr.2 din orașul Lipcani, domnul Iurie Frumuzachi, a fost decorat de către Prea Sfinția Sa cu medalia eparhială ”Sf. Ierarh Vasile cel Mare”, iar mai mulți colaboratori s-au învrednicit de Diplome Arhierești.

La despărțire fiecare deținut a primit din mîna Ierarhului cite o iconiță și cite un cadou în semn de mîngîiere și binecuvîntare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.