Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Palatul Mitropolitan a avut loc un seminar de formare pentru jurnaliștii bisericești

 

La data de 15 iulie la Palatul Mitropolitan reprezentanții Departamentului Sinodal Informaţional din cadrul Patriarhiei Ruse în frunte cu președintele acestuia, domnul Vladimir Legoida, au susținut un seminar pentru reprezentanții mass-media din cadrul Mitropoliei Moldovei. Din partea Episcopiei de Edineț și Briceni la acest eveniment au luat parte protoiereul Victor Captari, președintele Departamentului eparhial pentru relații cu mass-media, și domnul Alexandru Buga, consilier eparhial pentru relații cu mass-media.

Cuvîntul de deschiedere a fost rostit de către protoiereul Igor Iakimciuk, care a ținut să precizeze că scopul seminarului este pregătirea jurnaliștilor bisericești pentru reflectarea adecvată, în sursele de informare pe care le dețin, a vizitei în perioada 8-12 octombrie curent a Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, în Republica Moldova.

Domnul Vladimir Legoida, în luarea sa de cuvînt, s-a oprit mai mult asupra rolului mijloacelor de informare creștin-ortodoxe în promovarea imaginii Bisericii în societate, subliniind faptul că o sursă media creștină demnă de acest nume trebuie să fie neapărat hristocentrică. Sarcina principală a jurnaliștilor bisericești este astăzi reîncreștinarea culturii, iar reflectarea oricărui eveniment ecclesiastic, de credință, necesită o abordare complexă.

Disursurile oaspeților din Federația Rusă au fost urmate de o serie de întrebări adresate de către reprezentanții presei religioase referitoare atît la vizita Patriarhului, cît și la posibilitatea colaborării la nivel informaţional dintre organele presei religioase locale cu Departamentului Sinodal Informaţional din cadrul Patriarhiei Ruse.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

Comments are closed.