Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vineri, în Săptămîna Luminată, Prea Sfinţitul Nicodim a vizitat parohia «Naşterea Maicii Domnului» din satul Unguri, raionul Ocniţa

 

 

Vineri, în Săptămîna Luminată, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Izvorul Tămăduirii”, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a săvîrşit Sfînta Liturghie în Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din satul Unguri, raionul Ocniţa. Alături de Prea Sfinţia Sa a coliturghisit părintele paroh al acestei biserici, protoiereul Vitalie Mailovschii, şi un sobor de preoţi din cuprinsul blagociniei Ocniţa. Răspunsurile la strană au fost date de un cor de maici de la mănăstirea Călărăşeuca. În cadrul serviciului divin, pentru munca rodnică depusă în ogorul Domnului, protoiereul Vitalie Mailovschii a fost învrednicit de înalta distincţie bisericească – dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Prea Sfinţitul Nicodim l-a felicitat pe părintele Vitalie cu noua distincţie, apreciind osteneala pe care o depune  în cultivarea credinţei creştine în sufletele copiilor, ca profesor de religie la şcoala primară din satul Unguri, dar şi cu ziua de naştere pe care sfinţia sa o sărbătoreşte în această zi. Cu acest frumos prilej, în adresa părintelui Vitalie au răsunat călduroase cuvinte de felicitare din partea directorului şcolii, a enoriaşilor şi a unui grup de copii de la şcoala primară din sat. Vladîca Nicodim, la rîndul său, a mulţumit tuturor creştinilor pentru înalta preţuire acordată slujitorilor Bisericii Ortodoxe.

 

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.