Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sărbătoarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim slujită cu multă solemnitate de către Prea Sfințitul NICODIM

Sărbătoarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim slujită cu multă solemnitate de către Prea Sfințitul NICODIM. Biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru marea mulțime de rugători care au hotărât în această zi să dea Slavă și cinste lui Dumnezeu. Predica și cuvântul de felicitare al Prea Sfințitului NICODIM a fost adresat cu multă dragoste poporului dreptmăritor și oasepților din alte orașe care au ales să se roage alături de Episcopul de Edineț și Briceni: ”O mare mulțime de oameni a ieșit înaintea Mântuitorului Hristos în această zi, ținând în mâini frunze de palmier și strigând Osana. O primire demnă de un Adevărat Împărat. Vestea că Iisus înviase pe Lazăr se răspândise cu viteza fulgerului printre iudei. Oamenii își aruncau hainele înaintea Sa, cântau și dănțuiau de bucurie.
Astăzi și noi ținem în mâini crengi de salcie și ne bucurăm, pentru că așa cum El a intrat în Ierusalim cu atâția ani în urmă, noi Îl așteptăm să-Și facă intrarea victorioasa în inimile noastre și astfel, împreună cu El, să intrăm cu toții în Săptămâna Mare.
Dar ceea ce este important despre această zi, nu este cum a intrat Iisus în Ierusalim acum aproape două mii de ani, sau cum a fost El primit de iudei, sau ce fel de crengi țineau ei în mâini, ci este felul în care Îl întâmpinăm noi pe El astăzi.
Dacă locuitorii Ierusalimului L-au primit ca pe un Împărat, suntem oare și noi pregătiți ca să Îl primim la fel? Când Pilat L-a întrebat dacă este cu adevărat Împărat, Iisus i-a răspuns ferm: "Eu spre aceasta M-am născut şi pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru adevăr" (Ioan 18.37)

Biroul de presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.