Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc Adunarea Generală a preoților din Episcopia de Edineț și Briceni

Sub Președinția Arhiereului locului, în data de 15 aprilie 2011 a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor Bisericii Ortodoxe din Episcopia de Edineț și Briceni! Adunarea Episcopiei a fost prilejuită în primul rând de apropierea celei mai înălțătoare sărbători — Învierea Domnului, cât și de Sfințirea noului depozit eparhial, care și-a deschis activitatea în această zi.

În cadrul Adunării, Prea Sfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni a ținut să accentuieze mai multe aspecte ale slujirii preoților din această deosebit de importantă perioadă a anului bisericesc. S-a discutat asupra programului liturgic din Săptămâna Patimilor cât și despre Slujba Învierii și nuanțele liturgice specifice perioadei date. De asemeni, nu sa trecut cu vederea și Paștele Blajinilor, analizându-se tradițiile locale.De asemeni, s-a ridicat problema înregistrăii Sfintelor Lăcașe. Din păcate lipsa unei legi funcționale crează o serie de dificultăți la înregistrarea sau la reînregistrarea parohiilor, drept care sa decis lansarea unui demers către oficialități pentru soluționarea problemei în cauză.

La finele Adunării, Vladâca le-a transmis tuturor slujitorilor Bisericii Pastoralele cuvântul pascal al Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a Întregii Moldove, cât și prima Pastorală Pascală a Prea Sfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni.

Îndată după Adunare, Prea Sfințitul NICODIM a săvârșit rugăciunile de sfințire a depozitului la care au fost invitați și au participați toți preoții. La moment, Depozitul episcopal dispune de peste 500 de titluri de carte în română și mai bine de 250 de titluri de carte în limba rusă. De asemeniea aici pot fi aflate peste 600 de denumiri de atribute bisericești. În prima zi de la deschidere, cel mai vândut titlu de carte au fost Rânduiala pascală — peste 150 de cărți.

Biroul de Presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.