Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În cea de-a IV-a Duminică a Sfântului și Marelui Post, Prea Sfințitul NICODIM s-a aflat în mijlocul credinicioșilor din Orhei


În cea de a IV-a Duminică a Sfântului și Marelui Post, Prea Sfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedralala ”Sf. Nicolae” din or. Orhei! Serviciul Divin s-a dovedit a fi unul deosebit de solemn, mulțime de credincioși alegând în această zi să primească părticica Cinstitului Trup și Dumnezeiescului Sânge a Mântuitorului nostru Iisus Hristos! Sfânta Evanghelie, care s-a citit în această zi, a fost cu un deosebit folos pentru întărirea Duhului rugăciunii în mijlocul poporului! Poporul a înțeles perfect mesajul Sfintei Evanghelii explicate de Prea Sfințitul NICODIM: ”Credința, postul și rugăciunea”!

”Tânărul din Evanghelia de astăzi, pe care l-a vindecat Domnul Hristos, reprezintă omenirea până la sfârșit, lumea stăpânită de duhul surzeniei și al muțeniei, lumea care nu vrea să audă Cuvântul lui Dumnezeu și nu găsește nici o plăcere în a-și deschide gura ca să laude minunile lui Dumnezeu; căci nu este de ajuns numai a ne minuna de puterea Mântuitorului și de a recunoaște existența lui Dumnezeu, ci trebuie a ne instrui viața noastră și a ne întări în evlavie, ca să fim ascultători și împlinitori ai sfintelor Sale învățături. Numai așa ne vom face folositori de darurile Sfintei Biserici și vom dovedi și noi că suntem adevărați creștini” – a precizat Vladâca în cuvântul său!

Mai mult ca atât, Prea Sfințitul NICODIM consideră că: ”Această vindecare a tânărului stăpânit de duhul cel mut și surd este una din minunile cele mai însemnate ale Mântuitorului, căci aceste nenorociri chinuiesc și astăzi pe oameni sufletește și trupește. Această minune simbolizează lucrarea Domnului Hristos, pentru fiecare dintre noi, ca să ne aducă la mântuire; căci Domnul a tămăduit pe copil ca să cunoaștem și noi minunea.”

Îndată după Rugăciunea Domnească, poporul a avut posibilitate să primească părticica Dumnezeieștilor Taine!

Biroul de Presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Comments are closed.