Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfinţitul Nicodim, Episcopul de Edineţ şi Briceni, a vizitat la 19.02.2011, blagocinia Edineţ, sector II

Episcopul de Edineţ şi Briceni, NICODIM, a fost întîmpinat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu părintele blagocin Ghenadie Dascăl şi au oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Văratec, la care au participat oficialităţi locale prin prezenţa domnului primar Anatolie Volintir.

În cuvîntul de învăţătură Prea Sfinţitul Nicodim a evidenţiat importanţa bisericii şi rolul ei în societate, dar şi obligaţiile preoţilor faţă de biserică, aceasta fiind podoaba de mare preţ şi al cărui cap este Hristos Domnul. După cuvîntul de învăţătura preoţii din blagocinia Edineţ, sector II, au ţinut să mulţumească Ierarhului pentru grija, dragostea şi căldura părintească pe care au simţit-o în timpul serviciului divin şi i-au adus în dar un rînd de veşminte arhiereşti rugîndu-l pe Episcop că să-i pomenească şi pe ei nevrednicii în sfintele sale rugăciuni. La rîndul său, Prea Sfinţitul Nicodim, le-a mulţumit clericilor pentru acest frumos cadou şi a dăruit fiecărui preot din această blagocinie cîte un molitfelnic şi aghiasmatar, iar credincioşilor ca binecuvîntare iconiţe care purtau chipul Mîntuitorului Hristos.

De asemenea Vladîca Nicodim, a oferit doamnei Ludmila Şalaru o icoană în semn de mulţumire că a născut, crescut şi educat moral pe părintele arhimandrit Siluan (Şalaru), Blagocin de Orhei şi exarh al mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, dar şi tuturor celor care au contribuit la formarea duhovnicească a acestuia.

După Sfînta Liturghie a urmat un Te-Deum de sănătate pentru părintele blagocin, preoţii  şi enoriaşii din păzita de Dumnzeu blagocinie Edineţ, apoi sfinţirea grădiniţei şi o agapă praznicală oferită în cinstea Prea Sfinţitului Episcop Nicodim.

 Servicul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.