Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Decorații și recunoștință pentru ctitorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, domnul Mihail Aizin

 

Joi, 10 februarie 2011, în cadrul ceremoniei de sfințire a filialei din orașul Anenii Noi a rețelei de magazine „Fidesco”, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, l-a decorat pe ctitorul Bisericii Ortodoxe din Moldova și al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, domnul Mihail Aizin, cu Diploma Arhierească, mulțumindu-i pentru tot sprijinul acordat mai multor mănăstiri și biserici de mir din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova și în special Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei.

Domnia sa a mulțumit la rîndul său Prea Sfințitului Nicodim pentru încrederea și atenția acordată, afirmînd că a fost și va rămîne mereu atașat valorilor spirituale pe care le promovează Biserica Ortodoxă.

Omul de afaceri Mihail Aizin este fiu credincios al Bisericii Ortodoxe din Moldova care în mod constant sprijină și susține spiritual și material credința noastră ortodoxă strămoșească. În semn de apreciere pentru toată activitatea sîrguinciosă desfășurată spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe, domnia sa a fost decorat și anterior cu înalte distincții bisericești.

Astfel, la 1 mai 2005, cu prilejul sărbătorii Sfintelor Paști, la raportul Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, ctitorul Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei Aizin Mihail a fost decorat de către Sanctitatea Sa Alexei II, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, cu înalta decorație a Bisericii Ortodoxe Ruse — ordinul „Sf. Serafim de Sarov” de gradul III.

La 24 aprilie 2010, cu ocazia sărbătorii Sfintelor Paști, la raportul Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, Prea Fericitul Vladimir, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, l-a decorat pe domnul Aizin Mihail cu înalta distincție a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ordinul „Sf. Iaroslav cel Înțelept”, în semn de înaltă apreciere a eforturilor constante depuse la renașterea și promovarea valorilor ortodoxe ale popoarelor frățești din Ucraina și R. Moldova.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.