Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereului Vasile Saracuța la un an de la mutarea sa la cele veșnice

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat la catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereul Vasile Saracuța la un an de la mutarea sa la cele veșnice. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte parohul catedralei „Sf. Nicolae» din or. Bălți, protoiereul Mihail Saracuță.

La serviciul de pomenire au fost prezenți îndoliata preoteasă Antonina cu copii regretatului părinte Vasile, frați și surori, nepoții, rudele și apropiații..

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvîrșită slujba de sfințire la renovarea paraclisului de iarna cu hramul „Sf. Vasile cel Mare” din incinta catedralei.

După care, Vladica Nicodim înconjurat de un sobor de preoți în prezența rudelor, apropiaților şi numeroșii creștini, a oficiat la mormîntul protoiereului Vasile slujba parastasului și sfințirea monumentului.  Ierarhul a adresat îndoliatei familii și celor prezenți un cuvînt de întărire duhovnicească. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că regretatul părintele Vasile va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit, un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, o făclie mereu arzîndă pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos

* * * *

Protoiereul Vasile Saracuță (22.08.1956-23.11.2021)

Vrednicul de pomenire părinte Vasile a trecut la Domnul la vîrsta de 65 de ani în urma unei îndelungate boli.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.