Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesaj de felicitare adresat Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, cu ocazia zilei de naștere

Dintre toate darurile pe care le-am primit de la Dumnezeu, în mila Sa cea nemăsurată, cel mai de seamă este darul vieţii, al chemării noastre de la nefiinţă la fiinţă, spre a ne bucura de viaţa Sa cea dumnezeiască. De aceea, ziua de naştere reprezintă pentru fiecare dintre noi un prilej de bucurie şi de meditaţie, dar şi de aleasă recunoştinţă faţă de Creatorul nostru.

Prin întreaga sa viață, prin activitatea pastorală, misionară și liturgică, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Nicodim este un ierarh cu o profundă vocaţie, implicat în întreaga lucrare a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Timpul, în care Înaltpreasfințitul Nicodim s-a aflat în slujba lui Dumnezeu şi a oamenilor, îl recomandă ca fiind un Arhipăstor dedicat înaltei misiuni la care a fost chemat, priveghind la menţinerea bunei rînduieli liturgice, teologice, canonice și administrative a eparhiei pe care o conduce.

La sărbătorirea zilei de naştere a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Nicodim, clerul, cinul monahal şi credincioşii din cuprinsul Eparhiei de Edineț și  Briceni, îi adresăm Ierarhului nostru cele mai sincere urări de sănătate, ani îndelungaţi și binecuvîntaţi, cu împliniri și bucurii duhovniceşti, cu inspiraţie în cuvînt şi putere în slujirea Sfintei noastre Biserici și în apărarea adevăratelor valori ale Ortodoxiei.

Înaltpreasfințite Stăpîne Nicodim! Îl rugăm pe Atotţiitorul Dumnezeu să Vă dăruiască din belșug: milă, har şi ajutor în slujirea de Arhipăstor, la care V-a chemat.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Stăpîne!

Cu profund respect și fiască dragoste,

administrația și clerul Eparhiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.