Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sărbătoarea hramului de vară în cinstea Sfîntului Ierarh Mitrofan la Mănăstirea Călărășeuca

Sîmbătă, 20 august 2022, în ziua prăznuirii Aflării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Mitrofan, primul Episcop al Eparhiei de Voronej (1832), Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca și-a sărbătorit hramul de vară al bisericii aflate sub ocrotirea spirituală a acestui sfînt Ierarh. În ziua hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi. La serviciul divin au fost prezenți și sute de pelerini și închinători din diferite localități ale țării noastre, mulți dintre care au parcurs zeci de kilometri pe jos, într-un drum al Crucii, pentru a lua parte, a se ruga și a se bucura duhovnicește de această sărbătoare.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, cu icoana Sfîntului Ierarh Mitrofan, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum cu o rugăciune către sfîntul cinstit în această zi.

La final, Înaltpreasfințitul Nicodim a adresat maicii starețe, egumena Eufrosinia, preacuvioaselor maici și tuturor creștinilor un cuvînt de învățătură. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat personalitatea covîrșitoare a Sfîntului Ierarh Mitrofan, un mărturisitor prin cuvînt și prin faptă al Ortodoxiei. Fiind o adevărată pildă de credință, smerenie și jertfelnicie, Sfîntul Mitrofan a și fost proslăvit de Dumnezeu cu multe faceri de minuni, atît în timpul vieții, cît și după moarte, prin cinstitele sale moaște. De asemenea, Ierarhul a adresat calde mulțumiri maicii starețe, egumenei Eufrosinia, și întregii obști monahale pentru bucuria comuniunii în rugăciune organizată în această importantă zi pentru vatra monahală de la Călărășeuca.

În cinstea sărbătorii, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă de post pregătită cu multă dragoste de viețuitoarele mănăstirii.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.