Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfinţirea noii biserici cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Elizavetovca, raionul Donduşeni

La 25 iulie 2022, Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” din Sfântul Munte Athos, în această zi mulțimea credincioșilor din satul Elizavetovca, raionul Donduşeni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Oleg Străinu, au primit cu multă căldură vizita Chiriarhului Eparhiei de Edineț și Briceni. Înaltpreasfinţitul Nicodim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat mai întîi slujba de sfințire a prestolului, după care a urmat prima Sfîntă şi Dumnezeiască Liturghie în noul locaș de închinare cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dumitru”.

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de corul bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Rediul Mare.

De menționat că prima piatră de temelie pentru construirea noii biserici s-a pus pe data de 18 iulie 2011 de către Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni. Lucrările de construcţie au fost coordonate de către părintele paroh, protoiereul Oleg Străinu.

Arhiva 18.07.2011

Pentru munca depusă cu sîrguinţă la construcţia acestui sfînt locaş, spre binele şi propăşirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, la Sfînta Liturghie de astăzi, în timpul Vohodului Mic, protoiereul Oleg Străinu a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfînta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise pînă la rugăciunea „Tatăl nostru” și medalia eparhială „Sf. Vasile cel Mare”.

După Sfînta Liturghie, adresîndu-se către toți cei prezenți, Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit credincioșilor pentru faptul că păstrează neschimbată credința ortodoxă a strămoșilor și urmează bunul lor exemplu de viețuire creștină. De asemenea, Ierarhul a exprimat cuvinte de mulțumire părintelui paroh și enoriașilor pentru participarea lor jertfelnică la construcţia sfîntului locaș și i-a îndemnat să păstreze și în continuare flacăra credinței așa cum le-a fost aprinsă în suflet de vrednicii lor înaintași.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Nicodim, în semn de binecuvîntare și felicitare cu prilejul sfințirii sfîntului locaș, cîte o iconiță.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.