Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie în Sîmbăta Învierii Dreptului Lazăr și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereu Leonid Sevastianov la 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice

În sîmbăta săptămînii a VI-a a Postului Mare, a învierii Dreptului Lazăr, cel mort de patru zile, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat la biserica „Sfîntul Nicolae” loc. Călărăşeuca, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereu Leonid Sevastianov la împlinirea sorocului de 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La serviciul de pomenire au fost prezenți îndoliata preoteasă Iulia cu fiul Serghie, regretatului părinte Leonid, frați și surori, nepoții, rudele și apropiații..

După slujbă, Vladica Nicodim împreună cu rudele și apropiații a oficiat la mormîntul protoiereului Leonid o litie morțească.

În cuvîntul său de învăţătură, Ierarhul a subliniat că Postul Mare în care ne aflăm este un prilej aparte de îmbogăţire în Dumnezeu şi în harul Lui şi a chemat credincioşii la mai multă rugăciune şi la îndreptarea sufletului prin Taina Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii, pentru a primi luminaţi măreţul praznic al Învierii Mîntuitorului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că astăzi suntem chemați, prin cuvintele Evangheliei și prin cîntările și imnele liturgice, să ne identificăm cu Dreptul Lazăr, rugîndu-ne Mîntuitorului Hristos să răstoarne de pe sufletele noastre piatra cea grea a păcatelor și să ne ridice din mormîntul cel greu mirositor al nesimțirii și împietririi duhovnicești spre lauda Slavei Sale.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.