Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească cu prilejul sărbătoririi Ocrotitorului ceresc al Înalpreasfinţitului Sava Arhiepiscop Tiraspol și Dubăsari la catedrala «Înalării Sfintei Cruci» din or. Tiraspol

Joi, 16 decembrie 2021, în ziua pomenirii Cuviosului Sava din Zvenigorod, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a luat parte alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimirde și un sobor de preoți și diaconi, la Sfînta Liturghie oficiată în biserica „Sf. Irh. Ioan Gură de Aur” a complexului ecleziastic în construcție în cinstea Înălțării Sfintei Cruci din Tiraspol cu prilejul cinstirii Sfîntului Ocrotitor al Înaltpreasfințitului Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari.

La ectenia întreită au fost incluse cereri speciale pentru sănătatea omagiatului Arhiepiscop Sava și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

La final, Înalpreasfințitul Nicodim a adresat Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Sava calde urări de felicitare cu prilejul prăznuirii Ocrotitorului Ceresc, urîndu-i multă sănătate, ajutor sfînt și binecuvîntare de la Dumnezeu în activitatea pe care o desfășoară întru propășirea Bisericii Ortodoxe.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.