Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim a participat la solemnitățile desfășurate în centrul orașului Orhei cu prilejul hramului orașului și a Catedralei «Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie»

În ziua pomenirii Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, patronului spiritual ai orașului Orhei, luni, 8 noiembrie 2021, după Sfînta Liturghie ce a avut loc la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a luat parte la ceremonia prilejuită hramului municipiului Orhei.

La solemnitate a fost prezenți, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, primarul de Orhei Pavel Verejanu, oficialități de stat și locale, locuitori și oaspeți ai orașului.

Acțiunea a demarat în piața din fața Consiliului Raional Orhei, cu depunerea solemnă de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu, după ce a urmat mesajele de omagiere din partea oficialităților.

Cu un mesaj de felicitare a venit și primarul de onoare al orașului, deputatul Ilan Șor. Într-o intervenție în direct, fostul edil a menționat că Orheiul rămîne proiectul lui de suflet și că va fi mereu alături de oamenii de aici.

Cu această deosebită ocazie, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie și Hramul orașului Orhei, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni i sa conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Orhei, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția esențială la promovarea valorilor creștin-ortodoxe și pentru promovarea imaginii raionului și municipiului Orhei. În cuvîntul Său de mulțumire Vlădica a felicitat credincioșii cu prilejul hramului și i-a îndemnat să urmeze exemplul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul ceresc al orașului, sporind mai mult în fapte bune și milostenie.

Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei a fost conferit: Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, primarului de onoare al orașului, deputatului Ilan Șor și doamnei Tatiana Costiuc.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.