Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua pomenirii Sfintei Cuvioasei Eufrosinia de la Poloțk, Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca

La 5 iunie 2021, Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuvioasei Eufrosinia de la Poloțk (1173), Ocrotitoarea cerească a Preacuvioasei egumene Eufrosinia Peșterean, maica stareță a mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Călărășeuca, Ocnița. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, și-a îndreptat pașii în diminiața zilei de sîmbăta spre străvechea vatră monahală pentru a săvîrși împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie și a aduce cele mai sincere și cordiale felicitări maicii Eufrosinia cu ocazia sărbătoririi Ocrotitoarei Cerești.

La Vohodul Mic, pentru multiplele și deosebitele merite, stareța mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” egumena Eufrosinia (Peșterean) a fost decorată de către Ierarh cu cea mai înaltă distincție eparhială– medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru sănătate omagiatei egumene Eufrosinia, pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

La final, Chiriarhul Eparhiei a adresat cuvinte de felicitare Preacuvioasei egumene Eufrosinia  cu ocazia zilei îngerului păzitor,  iar celor prezenți un cuvînt de învățătură în care i-a îndemnat să roage pe Cuvioasa Eufrosinia de la Poloțk, să fie fierbinte rugătoare și pentru sufletele noastre, ca și noi să ajungem la limanul mîntuirii și al fericirii veșnice vieți.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Share:

Comments are closed.