Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereu Samon Ţîmbaliuc la 6 luni de la mutarea sa la cele veșnice

La 22 aprilie 2021, un sobor de preoți a oficiat slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereul Samon Ţîmbaliuc, la mormîntul tatălui său vrednicului de pomenire Protoiereu Mitrofor Gurie Țâmbaliuc, care se află în curtea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Tîrnova, cu prilejul împlinirii jumatatei de an de la trecerea părintelui Samon la cele veșnice. La serviciul de pomenire au fost prezenți îndoliata mama regretatului părinte Samon, preoteasa Iulia Ţîmbaliuc, frații, rudele și apropiații.

În după amiaza zilei, îndoliata familia pururea pomenitului părinte Samon, s-a deplasat la biserica din satul Ciutuleşti, raionul Florești, locul de odihnă veșnică al răposatului, pentru a-i cinsti memoria și a săvîrși o slujbă de pomenire.

****

Amintim că protoiereul Samon Țîmbaliuc a trecut la Domnul pe data de 22 octombrie 2020, la vârsta de 37 de ani și a fost paroh la biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din satul Ciutuleşti, raionul Florești. Părintele Samon a fost fiul vrednicului de pomenire Protoiereu Mitrofor Gurie Țâmbaliuc, cleric al Eparhiei de Edineț și Briceni, care s-a mutat la cele veșnice în anul 2010, un preot îmbunătățit în virtutea dragostei jertfelnice pentru Dumnezeu și semeni și a rîvnei pentru propovăduirea Evangheliei prin cuvînt și prin faptă.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.