Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Episcopia de Edineț și Briceni a oferit un nou lot de ajutoare Spitalului Raional Edineț

La 14 aprilie 2021, IMSP Spitalul Raional Edineț a primit un nou lot de importante ajutoare umanitare din partea Episcopiei de Edineț și Briceni.

Donația, destinată în special secției cu profil Covid a instituției, s-a realizat grație intervenției Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, și a oamenilor cu suflet mare de la conducerea Oraganizației Umanitare Hilfe fur Osteuropa din Todtnau, Germania, ca răspuns la solicitarea de ajutor venită din partea directorului Spitalului Raional Edineț, domnului Anatolie Guțu, precum și a personalului medical.

Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, 30 paturi pentru spital, saltele, paturi electrice pentru pacienții imobilizați, sterilizatoare cu abur, aparat de analiză a gazelor sanguine, noptiere, lenjerie de pat, plapume, detergenţi, produse emoliente, stative pentru infuzii, seringi, pansamente etc.

Directorul instituției și personalul medical au exprimat Prea Sfințitului Nicodim și conducerii Oraganizației Umanitare Hilfe fur Osteuropa calde mulțumiri pentru acest generos suport material.

Amintim că Episcopia de Edineț și Briceni acordă în mod regulat de două ori pe an ajutor umanitar Spitalului Raional Edineț. Pînă în prezent cu suportul Eparhiei au fost înlocuite cu altele noi peste jumătate din paturile și alt mobilier al spitalului, au fost aduse mese de operație noi, aparate de Roentgen, precum și multe alte utilaje medicale necesare acordării unor servicii calitative pacienților.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.