Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua cinstirii Sfintului Apostol Timotei, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit în biserica „Sf. Nicolae” din satul Hlinoaia și l-a felicitat pe protoiereul Gheorghe Grițco cu prilejul aniversării jubileelor de 30 de ani de slujire la Altar, 55 de ani de la naștere și 35 de ani de viață de familie

Joi, 4 februarie 2021, de praznicul Sfântului Apostol Timotei episcopul Efesului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica ”Sf. Nicolae” din localitatea Hlinoaia, raionul Edineț.

În dimineața zilei, Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat cu multă bucurie duhovnicească de către parohul protoiereul Gheorghe Grițco, care în această zi aniversează frumosul jubileu de 30 de ani de slujire la Sfîntul Altar, 55 de ani de la naștere și 35 de ani de viață de familie, de către soborul preoțesc și mulțimea credincioșilor hlinoeni, care s-au adunat cu pace și bucurie în suflete să dea slavă Bunului Dumnezeu și să se roage pentru sănătatea îndrăgitului lor părinte și duhovnic părintele Gheorghe la semnificativul popas aniversar.

La serviciul divin Prea Sfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi au fost prezenţi numeroşi creştini. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, protoiereul Adrian Postolache, paroh al bisericii din satul Rotunda, a rostit o predică.

La ectenia întreită au fost incluse cereri speciale pentru sănătatea omagiatului și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi.

La final, Vlădica Nicodim a adresat cordiale cuvinte de felicitare părintelui Gheorghe cu prilejul acestor frumose aniverării, dorindu-i să sporească și pe viitor în toată virtutea și fapta cea bună, spre mîntuirea sa și a credincioșilor ce i-au fost încredințați spre păsorire, și să slujească în continuare cu aceeași dăruire de sine și devotament la zidirea Trupului Tainic al lui Hristos, care este Biserica Sa.

Cuvinte de felicitare în adresa omagiatului părinte Gheorghe au fost aduse și din partea secretarului Episcopiei de Edineț și Briceni, protoiereului Adrian Cotelea, a confraților slujitori și a credincioșilor prezenți la slujbă.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.