Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica înainte de Botezul Domnului nostru Iisus Hristos la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În Duminica înainte de marele praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos şi pomenirii Soborului Sfinților 70 de Apostoli, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit soborul slujitorilor sfîntului locaș și au fost prezenți numeroși credincioși.

Preicopele evanghelice ale zilei au fost explicate cu binecuvîntarea Ierarhului de către arhimandritul Savatie (Celacu), cleric al Catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei aflați în boli și suferințe, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi, dar și pentru odihna veșnică în fericirea Împărăției Cerurilor a tuturor celor răpuși de nemilosul virus. 

Sfînta Liturghie a fost continuată de cuvîntul de învățătură al Prea Sfințitului Niocdim. Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța acestei duminici care pregătește spiritual pentru întîlnirea marelui eveniment al Botezului Domnului, amintindu-ne de botezul pocăinței propovăduit de Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului Ioan.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.