Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfințirea pietrei de temelie a noii biserici din satul Bîrladeni, raionul Ocniţa

În amiaza zilei de luni, 2 noembrie 2020, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat slujba de sfinţire a locului și a pus piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici cu hramul «Înălţarea Domnului» şi «Sf. Irh. Nicolae» în satul Bîrladeni, raionul Ocnița. La acest eveniment important din viaţa parohiei Bîrladeni a luat parte un sobor de preoţi din cuprinsul Blagociniei Ocnița în frunte cu părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, ctitorii bisericii şi numeroşi credincioşi.

Lucrările de construcţie sunt coordonate de către Doamna Tatiana Pavliuc, Director General al SRL „Plaiul Bîrlădean” care va finanţa toate lucrările de construcţie acestui sfînt lăcaş. Noua biserică vine în întîmpinarea nevoii credincioșilor de a avea un lăcaș de rugăciune, deoarece pînă momentul actualul creştinii erau nevoiţi să frecventeze biserica din satul vecin.

După slujba de sfinţire,Vlădica Nicodim a rostit un cuvînt în care a subliniat importanţa deosebită a zidirii Casei lui Dumnezeu, îndemnîndu-i pe credincioşi să participe atît fizic cît şi material după posibilităţi la finalizarea ei.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.