Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat litia mică pentru odihna cu drepții a nou-adormitului Părinte Arhimandrit Rafail (Bodiu), starețul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” Nicoreni

În după-amiaza zilei de miercuri, 14 octombrie 2020, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat la Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din localitatea Nicoreni, unde a săvîrșit, înconjurat de un sobor de preoți în prezența obștii monahale şi numeroșii săi fii duhovniceşti, slujba litiei morțești la căpătîiul vrednicului de pomenire Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail (Bodiu), starețul acestui sfînt locaș.

La finalul slujbei, Vlădica Nicodim a adresat obștii monahale Mănăstirii Nicoreni și celor prezenți un cuvînt de întărire duhovnicească. Prea Sfinția Sa a evidențiat faptul că regretatul părintele Rafail va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit, un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, o făclie mereu arzîndă pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos.

În aceste momente, cînd sufletul părintelui arhimandrit Rafail merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul lui în ceata sfinţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfîrşit.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.