Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala „sf. Irh. Nicolae” din Orhei în ziua cînd Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni sărbătoreşte 39 de ani de la hirotonit sa în treapta de diacon

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în dimineața zilei de miercuri, 18 martie 2020, cînd Biserica Ortodoxă sărbătoreşte aflăria moaştelor  Sfântului Arhiepiscop Luca al Crimeei (1877-1961), slujba Ceasurilor, a Obedniței și Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala ”Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei.

În această zi Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni sărbătoreşte 39 de ani de slujire Bisericii Ortodoxe. La 18 martie 1981 a fost hirotonit în treapta de diacon la Dumnezeiasca Liturghie oficiată în Catedrala ”Schimbarea la Față a Domnului” din or. Leningrad, de către IPS Meliton, arhiepiscop de Tihvin.

 Prea Sfinției Sale i-au coliturghisit slujitorii catedralei.

În cadrul Sfintei Liturgii la ectenia mare și la ectenia întreită au fost înălțate rugăciuni speciale pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

Comments are closed.