Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la biserica „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Ocnița

 

Credincioșii de la biserica „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” din orașul Ocnița au avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul lor sămbătă, 7 decembrie 2019, cînd se face pomenirea Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a săvîrșit aici Sfînta Liturghie Arhierească. Alături de Ierarh a slujit părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea și parohul acestui sfînt locaș, prtoiereul Alexandru Ceaglei.

În cuvîntul său de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța rugăciunii particulare și de obște, la slujbele bisericii, ca răspuns conștient al oamenilor la chemarea Mîntuitorului care stă și bate la ușa inimii fiecărui creștin. De asemenea, Prea Sfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Alexandru și pe enoriașii săi cu prilejul acestei sărbători, dorindu-le să rămînă și în continuare fideli mărturisitori și trăitori ai credinței creștine ortodoxe, după pilda pe care ne-au lăsat-o numeroșii martiri ai Bisericii lui Hristos, în numărul cărora se află și Sfînta Mare Muceniță Ecaterina, prăznuită astăzi.

După slujbă, Ierarhul a vizitat biserica în construcție cu hramul „Sf. Cuv. Serghie de Radonej” din satul Paustova, raionul Ocnița, undea luat cunoștință de stadiul lucrărilor și a discutat cu părintele paroh, protoiereul Igor Rusnac, despre lucrările ce urmează a fi efectuate în continuare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.