Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Pericopa evanghelică a zilei, de la Luca X, 25-37, despre samarineanul milostiv, a fost explicată de către Ierarh. Prea Sfinția Sa a accentuat sensul alegoric al parabolei, raportîndu-l la viața duhovnicească a creștnului. Astfel, Vlădica a subliniat că prin coborîrea de la Ierusalim la Ierihon înțelegem căderea omului din fericirea raiului în întunericul necunoștinței de Dumnezeu. Omul căzut între tîlhari reprezintă firea omenească strivită sub povara păcatului, iar Samarineanul milostiv este Însuși Mîntuitorul Hristos, care ne-a vindecat rănile păcatelor și ne-a internat, pentru reabilitare completă, în spitalul cel duhovnicesc, care este Biserica.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a îndemnat credincioșii să rîvnească spre vindecarea oferită de Mîntuitorul Hristos și, împărtășindu-se din acest mare dar, să devină la rîndul lor samarineni milostivi pentru cei din jurul lor.

Totodată, Vlădica a anunţat credincioşii că de miercuri, 27 noiembrie 2019, începe luminatul post al Naşterii Domnului, îndemnînd pe fiecare să postească după puteri şi posibilităţi şi să se împărtăşească cu Sfîntul Trup şi Sînge al Domnului spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.