Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Biserica „Înălțarea Domnului” din satul Medveja, Briceni, în veșmînt de sărbătoare

 

Luni, 4 noiembrie 2019, în ziua cinstirii Icoanei Maicii Domnului din Kazan, biserica „Înălțarea Domnului” din satul Medveja, raionul Briceni, s-a aflat în veșmînt de sărbătoare cu prilejul aniversării jubileului de 150 de ani de la fondare. Bucuria prăznuirii a fost întregită de prezența în mijlocul enoriașilor acestei parohii a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Vizita Ierarhului a fost primită cu multă căldură, cu pîine și cu sare, de către credincioșii parohiei în frunte cu părintele paroh, protoiereul Vitalie Morari, oficialitățile locale și soborul slujitorilor.

Înconjurat de un ales sobor de preoți, Prea Sfinția Sa a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din orașul Bălți, dirijat de protoiereul Alexandru Paiul.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh și a credincioșilor din localitate.

În tradiționalul său cuvînt de învățătură, Vlădica Nicodim a vorbit despre importanța cinstirii Icoanei Maicii Domnului din Kazan, prin care Împărăteasa Cerului a lucrat și lucrează nenumărate minuni asupra credincioșilor care se întorc pocăindu-se la Tatăl Ceresc precum fiul cel risipitor și se mărturisesc Lui precum tîlharul pe cruce. Apoi, Ierarhul l-a felicitat părintele paroh, protoiereul Vitalie Morari, şi pe enoriaşi cu prilejul aniversării jubileului de 150 de ani de la înființarea bisericii, mulțumindu-i totodată pentru sîrguincioasa activitate pastorală și misionară pe care o desfășoară, precum și pentru buna orînduire a activităților gospodărești din parohie.

La final, cei mai de seamă ctitori și binefăcători ai bisericii „Înălțarea Domnului” din satul Medveja au fost decorați de către Ierarh cu Diplome Arhierești.

* * * * *

La întoarcere, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat biserica „Sfînta Treime” din comuna Larga, raionul Briceni, unde a discutat cu părintele paroh, protoiereul Dumitru Eșanu, despre lucrările de restaurare ce urmează a fi efectuate.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.