Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujire arhierească la Kalipetrovo – Bulgaria

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat sîmbătă, 26 octombrie 2019, la invitația Înalt Prea Sfințitului Ambrozie, Mitropolit de Durostorum, precum și a părintelui Dobre Chakov, paroh al bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitatea Calipetrovo, de lîngă Silistra, Mitropolia de Durostorum, Patriarhia Bulgariei, la Sfînta Liturghie praznicală prilejuită sărbătoarea hramului acestui sfînt locaș.

În ajunul sărbătorii, în Catedrala mitropolitană „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Silistra a avut loc o slujbă de pomenire a Mitropolitului Ilarion al Durostorului (1913-2009) la împlinirea a 10 ani de la trecerea lui la Domnul.

La Sfînta Liturghie oficiată sub protia Întîistătătorului Mitropoliei de Durostorum, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Ambrozie, a participat un sobor de 7 Ierarhi și numeroși preoți și diaconi, reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe din Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ucraina. Prea Sfințitul Nicodim a fost însoțit la festivitate de către părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a adresat Înalt Prea Sfințitului Ambrozie cordiale mulțumiri și părintelui Dorbre calde felicitări cu ocazia sărbătoririi hramului, dorindu-i mult ajutor sfînt de la Dumnezeu în activitatea pastorală și misionară ce o desfășoară spre binele și mîntuirea sufletească a poporului binecredincios de aici și i-a mulțumit pentru frumosul prilej oferit de a fi împreună cu alesul sobor de invitați în comuniune duhovnicească la această sărbătoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.