Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfântul Ioan Teologul cinstit în parohia Clocușna, raionul Ocnița

 

Miercuri, 9 octombrie, ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, Episcopul Ioan de Soroca s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Clocușna, raionul Ocnița.

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, dar și a Preasfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, vlădica Ioan a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în biserica „Sfântul Ioan Teologul”.

Alături de episcopul Sorocii s-au rugat Prot. mitr. Adrian COTELEA, secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, preoți din Mitropolia Cernăuților, din Eparhiile Edinețului, Chișinăului și Ungheniului, dar și numeroși enoriași.

La sfârșitul slujbei arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei a sfințit o icoană a Maicii Domnului, oferită în dar bisericii de către ctitori, a săvârșit înconjurul locașului sfânt, apoi a rostit cuvânt de învățătură în fața drept-măritoarei adunări, transmițând mesajul părintesc de felicitare al Întâistătătorului și al arhipăstorului locului.

La rândul său, protoiereul Valeriu UNGUREANU, paroh al bisericii, l-a felicitat pe Preasfințitul Ioan cu ocazia prăznuirii Sfântului ocrotitor, mulțumindu-i pentru vizita arhierească.

De asemenea, a exprimat recunoștință pentru participare la sărbătoarea hramului preoților și creștinilor, dorindu-le să aibă dragoste față de Dumnezeu, de Biserică și de aproapele.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul de slujitori din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de protoiereul Andrian LUPU.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.