Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Centrul Eparhial din orașul Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor Episcopiei de Edineț și Briceni

Slujitorii din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni au participat joi, 13 iulie 2019, la Adunarea generală a preoților ce a avut loc la Reședința Episcopală sub președinția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de primă importanță pentru bunul mers al vieții duhovnicești.

În debutul ședinței, părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, a dat citire Apelului Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, adresat clerului și credincioșilor Eparhiei la rugăciune pentru pace și liniște în țara noastră. În aceste momente de criză politică prin care trece Republica Moldova, Biserica are datoria de a se ruga pentru luminarea și înțelepțirea actorilor aflați la guvernare, astfel încît poporul să se bucure de pace și bunăstare, evitîndu-se orice fel de confruntări și violențe.

Apoi s-au discutat diverse chestiuni legate de activitatea pastorală în parohii, întocmirea rapoartelor de dare de seamă, participarea slujitorilor la hramul de vară al Mănăstirii „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, Edineț, la 4 august 2019, cu prilejul aniversării a 20-a de la întemeiere, alte întrebări venite din partea slujitorilor.

La final, toți slujitorii prezenți la întrunire au luat parte la o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.