Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Hramul „Sf. Nicolae” din orașul Briceni

În ziua pomenirii mutării moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae din Mira la Bari, la 9/22 mai 2019, Biserica  „Sf. Nicolae” din orașul Briceni, s-a aflat în veșmînt de sărbătoare cu prilejul hramului. Sfînta Liturghie Arhierească a fost oficiată în ziua praznicului de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori din cuprinsul Eparhiei de Edineț. La serviciul divin a participat și mulțimea enoriașilor sfîntului locaș, care au venit să mulțumească pentru ajutorul primit și să ceară și în viitor mijlocirile și ocrotirea Sfîntului Ierarh Nicolae. 

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu și Sfîntului Ierarh Nicolae pentru toate binefacerile Sale și belșugul harului Său revărsat asupra acestei biserici, a slujitorilor și a enoriașilor care se roagă aici.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a adresat un cuvînt de felicitare credincioșilor cu prilejul hramului, îndemnînd pe toți să urmeze exemplul vieții și să ceară cu multă credință ocrotirea și mijlocirile acestui mare Sfînt al Ortodoxiei, căci pentru multa îndrăzneală ce a dobîndit-o în fața lui Dumnezeu, el niciodată nu întîrzie să vină în ajutor. De asemenea, la ceas de sărbătoare nu au fost uitați nici ctitorii și binefăcătorii sfîntului locaș, domnul Ion Dogotari a fost apreciați de către prea Sfințitul Nicodim cu distincții bisericești.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă de sărbătoare oferită cu mult drag de un grup de enoriașe ale bisericii  „Sf. Nicolae” din Briceni.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.