Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc Adunarea Generală a clerului din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Luni, 1 aprilie 2019, la Reședința Episcopală din orașul Edineț, sub președinția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a avut loc Adunarea Generală a clerului.

Cele mai importante subiecte discutate au fost cele referitoare la oficierea slujbelor specifice Postului Mare: citirea Canonului de pocăință al Sfîntului Andrei Criteanul la Pavecernița Mare din primele patru zile ale postului, săvîrșirea Liturghiei Darurilor mai Înainte Sfințite, Taina Mărturisirii și Taina Sfîntului Maslu. Atît la această temă, cît și la alte aspecte privitoare la bunul mers al vieții duhovnicești din parohii, au prezentat rapoarte și părinții blagocini.

În continuare s-au discutat diverse chestiuni legate de buna rînduială în slujirea liturgică și bunul mers al vieții parohiale, despre programul slujbelor ce urmează a fi săvîrșite în Săptămîna Patimilor, Sărbătoarea Sfintelor Paști, Săptămîna Luminată și Paștile Blajinilor, organizarea festivalurilor pascale.

Cu prilejul sărbătorilor pascale, Ierarhul a îndemnat clericii să colecteze împreună cu enoriașii daruri și să le distribuie celor nevoiași; să viziteze pe cei din închiori, casele bătînilor solitari, a celor fără ajutor și a familiilor cu posibilități materiale reduse, astfel încît nimeni să nu rămînă în afara acestei mari bucurii a Învierii Domnului.

De mai bine de un deceniu prin purtarea de grijă a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, în toate parohiile din Republica Moldova bucuria sărbătorilor pascale este luminată de prezența Foclui Haric adus de la Ierusalim. Prin binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, protoiereul Veaceslav Matiescu, blagocinul sectorului Donduseni I, a fost delegat să aducă de la Chișinău Lumina Sfîntă pentru mănăstirile și parohiile eparhiei noastre.

Toți clericii au primit pastorala la Învierea Domnului a Prea Sfințitului Episcop Nicodim și cîte un Calendar bisericesc de masă pentru anul 2019 cu tropare și condace.

Toți slujitorii prezenți la întrunire au luat parte la o agapă frățească de post.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.