Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat litia mică la căpătîiul vrednicului de pomenire nou-adormitului protoiereu mitrofor Serghei Brașoveanu

 

În după-amiaza zilei de miercuri, 16 ianuarie 2019, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Isacova, raionul Orhei, unde a săvîrșit, înconjurat de un sobor de preoți și în prezența familiei și a rudelor îndoliate, slujba litiei morțești la căpătîiul vrednicului de pomenire protoiereu mitrofor Serghei Brașoveanu, fost paroh al acestui sfînt locaș.

La finalul slujbei, Vlădica Nicodim a adresat familiei îndoliate și celor prezenți un cuvînt de întărire duhovnicească. Prea Sfinția Sa a evidențiat faptul că regretatul părinte Serghei a fost un bun misionar, fierbinte rîvnitor al credinței și iubitor înflăcărat al podoabei Casei lui Dumnezeu, pe care s-a străduit pe parcursul scurtei sale vieți să o înveșmînteze cu toată strălucirea cuvenită unei adevărate Mirese a lui Hristos. „Dar nu numai podoaba Bisericii, ci și curăția și tăria credinței din sufletele enoriașilor săi, pe care i-a păstorit cu multă dăruire de sine, vorbesc despre jertfelnicia și vrednicia nou-adormitului părinte Serghei, pentru care, în aceste clipe marcate de durerea vremelnicei despărțiri, să ne rugăm Domnului să-i dea odihnă veșnică împreună cu Sfinții Săi în Împărăția cea nestricăcioasă!” — a îndemnat Ierarhul.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.